Ved å klikke på "Aksepter" samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler på enheten din.  Se vår personvernerklæring for mer informasjon.

Ny funksjon - EOS Heatmap

Heljar Suhr Mjøen
29.9.2023

Vi har lansert en ny funksjon i toppsystemet – EOS Heatmap.

Effektive energitiltak krever grundig analyse og evaluering. EOS Heatmap er et praktisk verktøy som gjør det enkelt å visualisere og tolke store mengder energidata.


Hva er et EOS Heatmap?


Et Heatmap er en grafisk fremstilling som gir en intuitiv forståelse av energiforbruket i et bygg.
Ved å benytte seg av fargekoder, kan brukeren raskt identifisere områder med høyt eller lavt energiforbruk.

Her ser vi energiforbruket i et næringsbygg over en uke. Hver rute representerer én time. Fargene varierer fra blått til grønt for lavt forbruk og fra gult til rødt for høyt forbruk, målt i kWh. Det er tydelig at forbruket topper seg fra mandag til fredag mellom kl. 08:00 – 16:00.Hvordan bruke Heatmap?


Et Heatmap tilbyr klare fordeler i forbindelse med energioppfølging i bygg.

• Identifisere perioder med høyt eller lavt forbruk

• Avdekke feil/avvik i bygget

• Visualisere energitrender over tid

Vi ønsker å gjøre energistyring mer tilgjengelig og forståelig, både for de som drifter byggene og de som bruker dem. Med Heatmap tilbyr vi nok et praktisk verktøy, slik at det kan gjøres målrettede tiltak.

Vår lidenskap for utvikling av toppsystemet drives av kontinuerlig innovasjon, og vår innsats er for tiden spesielt rettet mot energieffektivisering. Ved å kombinere teknologi med bransjeinnsikt, forenkler vi måten energidata blir brukt på, og bidrar på den måten til kostnadsbesparelser og mer miljøvennlige bygg.

Evolo Technologies AS, Alle rettigheter reservert. Organisasjonsnummer: 919 911 549
Utviklet av Mediaveien